Izraelski vojnici ubili dvoje Palestinaca; blokada pojasa Gaze

IZRAELSKI su vojnici u ponedjeljak ujutro u južnom pojasu Gaze ubili dvojicu Palestinaca te potpuno blokirali pojas Gaze, izjavio je vojni glasnogovornik.

Palestinski izvori tvrde da su dvojica poginulih bili članovi Brigada mučenika Al-Aqse, ogranka Fataha. Skupina je preuzela ogovornost za napad koji se dogodio u nedjelju na sjeveru Zapadne obale kada je poginuo jedan Izraelac.

Palestinci su poginuli kada su izraelski vojnici u oklopnim vozilima krenuli prema stambenoj četvrti Rafaha. U vojnoj akciji uništeno je i nekoliko kuća.

"S obzirom na sigurnosne razloge, odlučeno je da se ponovno uvede blokada pojasa Gaze do nove odredbe", kaže se u vojnom priopćenju. "Palestincima i stranim državljanima nije dopušten ulazak u pojas Gaze ili izlazak iz tog područja, uz izuzetak diplomata i djelatnika humanitarnih orgnaizacija."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojni izvori također su priopćili kako je blokada ponovno uspostavljena zbog bojazni od napada na Izraelce i izraelske ciljeve.

"Spremni smo pokazati dobru volju prema Palestincima, ali pod uvjetom da to ne utječe na našu sigurnost", rekao je u ponedjeljak za radio izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara