Izraelsko povlačenje iz Gaze je "trenutak obećanja i nade"

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan u ponedjeljak je ocijenio da je početak izraelskog povlačenja iz Gaze "trenutak obećanja i nade" te da će za njegov uspjeh dužnosnici "morati pokazati velike kvalitete".

Annan pozorno prati proces izraelskog povlačenja iz Gaze i sa sjevera Zapadne obale koji je počeo u ponedjeljak i nada se da će biti uspješno izveden, mirno i bez sukoba", rekao je njegov glasnogovornik Stephane Dujarric u priopćenju.

Članove bliskoistočnog kvarteta (Sjedinjene Države, Europska unija, Rusija, UN) informirao je njihov specijalni izaslanik za Bliski Istok James Wolfensohn o naprecima u pripremama za to povlačenje i "znatnom poslu koji slijedi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oni su razgovarali o "budućoj ulozi međunarodne zajednice za pokretanje mirovnog procesa na Bliskom Istoku na temelju mirovnih smjernica", nastavlja se u priopćenju.

Izraelska vojska je pokrenula u ponedjeljak povijesnu operaciju povlačenja iz pojasa Gaze gdje se sukobila s doseljenicima koji se suprostavljaju evakuaciji palestinskih područja nakon 38 godina okupacije.

(Hina) xtm ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara