Izvanraspravno vijeće za istragu protiv Mudrinića

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda ocijenilo je, suprotno istražnom sucu, da protiv bivšeg predsjednika Uprave HRT-a Ivice Mudrinića ima osnova za pokretanje istrage zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti, doznaje se od Mudrinićevog odvjetnika Vladimira Vinje.

Vinja je Hini izjavio da je danas od suda dobio rješenje Izvanraspravnog vijeća o neslaganju s odlukom istražnog suca Zorana Luburića koji je u travnju ocijenio da ne postoje razlozi za istragom protiv Mudrinića.

Mudrinića zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči da je 1997. neovlašteno odobrio stambeni kredit vozaču u svom uredu i tako zlouporabio položaj i ovlasti.

Mudrinićev odvjetnik najavio je žalbu na odluku Izvanraspravnog vijeća o kojoj treba odlučiti Vrhovni sud.

Mudrinić je u veljači pred istražnim sucem odbacio optužbu, rekavši da je dodjela kredita bila kolektivna, poslovna odluka cjelokupne Uprave HRT-a.

Tužiteljstvo pak tvrdi da je Mudrinić 1997. samoinicijativno i bez znanja Uprave HRT-a odobrio stambeni kredit od 70.000 njemačkih maraka vozaču Perici Maduniću koji je na osnovu toga sa Zagrebačkom bankom sklopio ugovor o kreditu sa nižom kamatnom stopom. Razliku između te i tržišne stope plaćao je HRT-a, a time je, tvrdi tužiteljstvo, Mudrinić omogućio svom djelatniku protupravnu imovinsku korist na štetu HRT-a od oko 28 tisuća kuna. Ta bi šteta, po procijeni tužiteljstva, do kraja otplate kredita, koji je sklopljen na 10 godina, iznosila oko 62 tisuće kuna.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara