izvedbom "carmine burane" počele ZAGREBAČKE LJETNE VEČERI

Izvedbom scenske kantate "Carmina burana", Carla Orffa, večeras su u Atriju Klovićevih dvora počele 22. Zagrebačke ljetne večeri, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. L

Glazbenu priredbu na kojoj će do 9. kolovoza biti izvedeno 30-ak koncerata, otvorila je u ime Gradskog poglavarstva Andrea Zlatar, zahvalivši organizatorima na velikom angažmanu u okupljanju uglednih glazbenih umjetnika, koji će svojom glazbom obogatiti zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu.

"Carminu buranu" izveli su, pod dirigentskim vodstvom maestra Ivana Repušića, akademski zbor "Ivan Goran Kovačić", solisti na glasoviru Nina Cossetto i Marijo Čopor, vokalni solisti Adela Golac-Rilović (sopran), Sveto Matošić-Komnenović (tenor) i Armando Puklavec (bariton), te Ansambl udaraljki Hrvatske glazbene mladeži "Big Bang".

U sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri glazbeno-scenski programi održavat će se u Atriju Klovićevih dvora, u zagrebačkoj katedrali, Crkvi sv. Katarine i Hrvatskom narodnom kazalištu. Naime, u kooprodukciji Koncertne direkcije Zagreb i HNK, priprema se Donizettijeva jednočinka "Kazališne zgode i nezgode", što će se izvesti u HNK.

Prema najavljenom programu, na Zagrebačkim ljetnim večerima nastupit će istaknuti zborovi, orkestri i solisti iz nekoliko država, a posebno se ističe nastup Akademskog zbora iz nizozemskog grada Utrechta, koji će izvesti Bachovu "Misu" u h-molu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime organizatora, Koncertne direkcije Zagreb, o programu Zagrebačkih ljetnih večeri govorila je pomoćnica ravnatelja Koncertne direkcije, Jagoda Martinčević.

Zagrebačke ljetne večeri održavaju se pod pokroviteljstvom zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić.

(Hina) ta spZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara