izvješće o požarima državnog centra za obavješćivanje

Požar koji je izbio jučer oko 13,30 sati kod Živogošća, na makarskom području, pod nadzorom je gasitelja, spriječeno je njegovo širenje, te se radi na saniranju i natapanju rubnih dijelova požarišta, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje. L

Izgorjelo je oko 40 hektara niskog raslinja, maslina i borove šume. U gašenju su sudjelovala tri kanadera, jedan "air tractor" i 190 gasitelja sa 43 vozila.

Požar koji je izbio jučer oko 16,35 sati kod mjesta Sadine, na kaštelskom području, pod nadzorom je gasitelja. U gašenju je sudjelovalo 66 gasitelja i 15 vozila. Izgorjelo je oko tri i pol hektara borove šume na dva odvojena požarišta.

Požar koji je izbio jučer oko 17,35 sati kod mjesta Radonić, Krečci, u Šibensko-kninskoj županiji, lokaliziran je u 19,30 sati. Izgorjelo je oko 15 hektara niskog raslinja i makije. U gašenju je sudjelovalo 52 gasitelja i 13 vozila.

Požar koji se jučer popodne ponovno aktivirao kod mjesta Pađane, na kninskom području, lokaliziran je sinoć oko 18,30 sati. Požarom je zahvaćena nova površina od oko četiri hektara niskog raslinja i borove šume. U gašenju je sudjelovalo oko 50 gasitelja i četiri vozila, te jedan helikopter.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar na predjelu Kosinjski Bakovac, u Ličko-senjskoj županiji, koji je izbio prije nekoliko dana, i jučer je bio aktivan, a do sada je izgorjelo oko 40 hektara. U gašenju je sudjelovalo 40 gasitelja i tri kanadera.

Požar kod Ličkog Osika, koji je buknuo prije 10 dana, 14. kolovoza, i nalazi se na miniranom području, i dalje gori. Do sada je izgorjelo oko 1.200 hektara trave, niskog raslinja i makije. Tijekom dana u gašenju je sudjelovalo 34 gasitelja i tri vozila. Požar je većim dijelom pod nadzorom, a manji dio koji se nalazi na miniranom području, i dalje je aktivan.

Požar koji je izbio jučer oko 15,50 sati kod mjesta Selnica, u Varaždinskoj županiji, pod nadzorom je. Vatrom je zahvaćeno oko 20 hektara trave, raslinja i šume. U gašenju je sudjelovalo 100 gasitelja i pet vozila.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara