Izvještaj Zagrebačkog holdinga: Bandić u recesijskoj godini zaposlio 341 radnika

Tekst: I.Kri.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

PRIHODI Holdinga u prvih šest mjeseci ove godine bili su 5,2 posto veći nego prošle godine, dok su se rashodi povećali za 14,7 posto. To je uzrokovalo da polugodišnja dobit iznosi 94 posto manje nego u prvoj polovici prošle godine.

Izraženo u novcima, dobit Holdinga u prvih šest mjeseci je deset milijuna kuna, piše Večernji list. Holding je u recesijskoj godini više trošio za zaposlene te je povećavao i njihov broj, dok je s druge strane likvidnost u padu. Negativan trend pokazali su i prihodi od prodaje usluga građanima i gospodarstvu.

U Holdingu 341 radnik više

Holding je sa 12.215 radnika jedna od najvećih hrvatskih tvrtki, a u prvih šest mjeseci 2009. godine broj zaposlenih se povećao za 341 dušu. Za njihove plaće je izdvojeno 37,5 posto ukupnih prihoda Holdinga ili 832 milijuna kuna. Milan Bandić svog prosječnog radnika Holdinga plaća 6702 kune.

Uz Bandića posao cvjeta kooperantima Holdinga koji su uprihodili 63 posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine te to iznosi 62,2 milijuna kuna. Od planiranih 592 milijuna kuna u prvih šest mjeseci je investirano samo 375 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara