Jadranka Kosor poručila oporbi da zbog posla ne razmišlja o prijevremenim izborima

Jadranka Kosor poručila oporbi da zbog posla ne razmišlja o prijevremenim izborima

Tekst: I.Kri.
Foto: Leon Hribljan (Bjelovarski list / Cropix)

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je istaknula kako građanima nakon susreta sa Svetim Ocem Benediktom XVI. donosi osjećaj ponosa, pouzdanja i samopouzdanja.

Brzo je s patetike o susretu s Papom prešla na probleme u državi te oporbenim čelnicima, koji su se ovog vikenda sastali u Istri, poručila da nema potrebe posebno komentirati njihov navod da je spin mnogo onog što radi Vlada. "Vidim da stalno traže prijevremene izbore. Zapravo, kada bolje razmislim, i ne bih to posebno komentirala jer imam posla", kazala je Kosor te dodala kako sada Vladi nije u središtu pozornosti razmišljanje o izmjenama odredbi o pravima bivših predsjednika.

"Oporba je konačno shvatila da Vlada misli ozbiljno"

"Kredite mogu i moraju dobiti oni koji imaju šanse izvući se iz krize, kojima to može pomoći da opstanu, da čuvaju radna mjesta i otvaraju nova ", rekla je Kosor o državnim kreditima koje će banke davati poduzetnicima te dodala kako će osobno tražiti da doznaju tko je dobio kredite kako bi uklonili mogući utjecaj politike. Kosor tvrdi da je kod nje optimizam, što se tiče mjera za gospodarstvo, realan te dodala kako se u životu bez samopouzdanja ništa ne može napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je rekla da oporbeno prizivanje prijevremenih izbora dolazi iz činjenice da su "konačno shvatili da Vlada misli vrlo ozbiljno". "U izmjene Ustava svakako ćemo ugraditi da pretvorbeni kriminal neće zastarijevati", zaključila je premijerka Kosor.

Jadranka Kosor je u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada" rekla da još ne razmišljaju o rebalansu proračuna, jer za to nije bilo potrebe. Najavila je da će do Uskrsa ili nakon njega Vlada donijeti mjere za pomoć tvrtkama koje su bile u problemima i prije krize.

Mediji najprije ulaganja proglasili new dealom, da bi ih potom počeli kritizirati

Premijerka je napala i medije koji su počeli kritizirati ulaganje 15 milijardi kuna koje, po njezinim riječima, neće samo biti uložene u investicije. "Mediji su najprije te investicije proglasili new dealom, a nakon toga to su krenuli kritizirati", kazala je Kosor.

Osvrnula se i odbacila priče da su zahladili odnosi između Vlade i HNB-a. "Nikakvog spinanja, podzemnih ni nadzemnih radnji protiv guvernera i HNB-a nema. Navodni se problem napuhuje, a netko tko misli dobro Hrvatskoj, neće dalje potencirati postojanje sukoba kojega nema", zaključila je premijerka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara