Jadranka Kosor posjetila dječji dom u Nazorovoj ulici

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obećala je prigodom današnjeg posjeta Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici da će Vlada učiniti sve kako bi se poboljšali uvjeti u dječjim domovima, te da će ubrzati proces usvajanja djece.

"Prvih konkretnih koraka bit će vrlo skoro, već kod donošenja državnog proračuna", rekla je Jadranka Kosor, dodajući da će učiniti sve kako bi se poboljšali i uvjeti u dječjim domovima.

Ustvrdila je kako su usvajanje djece već poboljšali zakoni koje je donijela prijašnja vlada, no taj se postupak mora dodatno ubrzati.

Po riječima ravnateljice Doma Jasne Kelave Ćurković, na godinu se prosječno usvoji oko 40-ero nezbrinute djece, no prošle je godine, unatoč sve većem broju potencijalnih posvojitelja, udomljeno samo 26-ero mališana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao razloge je navela sporu administraciju, te dugotrajno rješavanje pravnog statusa nezbrinute djece smještene u domovima.

Dajući darove djeci iz Doma u Nazorovoj ulici, u kojem je smješteno 120 djevojčica i dječaka predškolske dobi, Jadranka Kosor je, uz ostalo, rekla kako joj je drago što je promjenom ovlasti ministarstava skrb o nezbrinutim mališanima izdvojena iz socijalne skrbi i stavljena pod Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

(Hina) am mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara