JADRANKA KOSOR S ALBANSKIM PREDSJEDNIKOM

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se u četvrtak albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuem, a tijekom susreta izraženo je zadovoljstvo političkom suradnjom dviju zemalja, priopćeno je iz Vlade.

Moisiu je na sastanku naglasio da gospodarska suradnja dviju zemalja još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou. Robna razmjena trenutno iznosi samo 30 milijuna dolara godišnje, od čega je izvoz iz Albanije u Hrvatsku neznatan. Kao glavnu prepreku u tom području albanski predsjednik smatra postojeći vizni režim koji u budućnosti svakako treba pojednostavniti, stoji u priopćenju.

Suradnju hrvatske Vlade s albanskom zajednicom u RH predsjednik Moisiu ocijenio je odličnom, a posebice u pogledu skorog postavljanja predstavnika albanske nacionalne manjine u administrativnim tijelima, dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Kosor je potvrdila da je Hrvatska, u očekivanju kandidature RH za članstvo u Europskoj uniji, na tome putu odlučna otvoriti vrata i za prijatelje u susjedstvu. Također je naglasila nužnost jačanja gospodarskih odnosa te izrazila želju da dosegnu razinu postojećih političkih kako bi dvije zemlje mogle zajedničkiraditi na ostvarivanju planova u euroatlantskim integracijama, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara