Jadranka Kosor sutra započinje izbornu kampanju

Jadranka Kosor sutra započinje izbornu kampanju

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor najavila je danas da sutra započinje s izbornom kampanjom pod sloganom "Za mene su ljudi ispred politike", a kao najvažniji cilj svog programa istaknula je da će odlučno štititi i promicati hrvatske nacionalne i državne interese.

Najavila je borbu za podizanje životnog standarda, rast zaposlenosti i bolji položaj žene na tržištu rada. Upozorila je da su 59 posto nezaposlenih žene, te naglasila da će se boriti protiv njihove diskriminacije općenito.

Kosor je također, na konferenciji za novinare, rekla da će inzistirati na izgradnji pravnog sustava, zaštiti ljudskih i građanskih prava svakog čovjeka, poticati ravnomjeran razvoj Hrvatske i razvitak poduzetništva.

Kosor će se, bude li izabrana, suprotstaviti slanju hrvatskih vojnika u Irak i inzistirati na profesionalizaciji Oružanih snaga te je ponovila da će se suprotstaviti projektu Družba Adria zbog njegove štetnosti za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vladin glasnogovornik Ratko Maček, koji je tu funkciju zamrznuo zbog vođenja izborne kampanje Jadranke Kosor, je rekao da Vlada još nije zauzela konačan stav o projektu Družba Adria te da još razmatra studiju utjecaja na okoliš nakon čega će donijeti odluku.

Kosor je također naglasila da neće dopustiti nekontroliranu rasprodaju hrvatske zemlje strancima. Ponovila je da će zatražiti smanjenje proračuna Ureda predsjednika Republike za 30 posto i to predložiti Hrvatskom saboru kako bi se ta sredstva usmjerila na potporu školovanju mladih i za dječje vrtiće te napomenula da se radi o iznosu od gotovo 12 milijuna kuna.

U vezi nesudjelovanja u sinoćnjoj emisiji HTV-a s predsjedničkim kandidatima, Kosor je rekla da se ne boji sučeljavanja s ostalim predsjedničkim kandidatima, ali da zbog ranije dogovorenih obveza nije mogla sudjelovati, te da se uredno ispričala čim je dobila poziv.

Upitana bi li, pobijedi li na izborima, ostala u sadašnjem Predsjednikovom uredu na Pantovčaku, Kosor je odgovorila potvrdno navodeći kao najvažniji razlog da bi preseljenje bilo izuzetno skupo.

Kosor je također rekla da je spremna na kampanju u kojoj će vjerojatno biti prljavština i niskih udaraca, no da će hrvatski birači znati tko je gdje bio, što je radio i napravio za hrvatske građane.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara