Jaffa će tužiti Slovence: Talijani utvrdili da je srpski keks ispravan!

Foto: Facebook

ANALIZA keksa Jaffa koju su proveli Talijani utvrdila je da keks, kojega su Slovenija i Hrvatska povukle iz prodaje, nije štetan za zdravlje ljudi te da ni u ambalaži nema opasne sastojke, doznaje Press koji dodaje kako će tvrtka iz Crvenke tužiti odgovorne u Sloveniji zbog nanesene štete.

Zanimljivo je da je upravo slovenski Mercator kekse poslao  na analizu u Italiju gdje je utvrđeno da ne sadrže nedozvoljene količine UV filtera. Podsjetimo, keksi Jaffa prije nešto više od mjesec dana povučeni su sa slovenskog tržišta jer je utvrđeno da kartonska ambalaža sadrži nedopuštene tvari koje se kroz plastičnu foliju lako izlučuju na proizvod. Institut za sigurnost zdravlja Republike Slovenije analizirao je kartonsku ambalažu i utvrdio da sadrži visoke vrijednosti fotoinicijatora benzofenona i 4-metilbenzofenona, koji su opasni za zdravlje odraslih i djece.

Nekoliko tjedana nakon toga i Hrvatska je povukla kekse s tržišta. Iako je naše Ministarstvo poljoprivrede pojasnilo kako je keks zdravstveno ispravan unatoč tome što ambalaža sadrži benzofenon u nedopuštenim koncentracijama, zbog mjera predostrožnosti naređeno je povlačenje keksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li istina da su Hrvati pronašli salmonelu u Munchmallowu?

Predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović za Press je kazao kako je očekivao ovakav ishod te da je sve ovo samo još jedna potvrda da Slovenci na prljav i podmukao način, a sve samo zato što su ljubomorni, žele srpske brendove izbaciti s tržišta. Papović je posumnjao i u istinitost navoda iz 2007. godine kada su Hrvati u Crvenkinom Munchmallowu otkrili salmonelu te se zapitao je li to bila istina ili ne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara