Jagić: Odaziv na štrajk državnih službenika 85 posto

DANAŠNJEM štrajku sindikata državnih službi odazvalo se 85 posto državnih službenika i namještenika, izjavio je Hini predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

No, po nepotpunim podacima Središnjeg državnog ureda za upravu, do 13 sati štrajku se odazvalo samo 12 posto zaposlenih u državnim službama.

Od 16.176 zaposlenika koji su danas došli na svoje radno mjesto, u štrajku je sudjelovalo njih 1.946 ili 12 posto, rekao je zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Pavle Matičić.

Jagić pak tvrdi da su policijski službenici, osim na graničnim prijelazima, štrajkali u svim policijskim postajama, upravama, aerodromima i svim šalterskim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policajci su izlazili na sve hitne intervencije, tako da sigurnost građana nije bila ugrožena, ali su one manje hitne odgađali, kazao je Jagić ocjenivši da je štrajk u potpunosti uspio.

Štrajk je poruka Vladi da ne stavlja policijske službenike i sigurnost građana na zadnje mjesto i ne odvaja državne službenike i namještenike, kojima plaće nisu rasle godinama, od ostalih korisnika proračuna.

Ako Vlada ne shvati današnju opomenu, svi će sindikati državnih službi organizirati opći štrajk koji bi mogao dovesti do kolapsa državne uprave, dodao je Jagić.

(Hina) xntod ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara