Jak potres pogodio Papuu Novu Gvineju, broje se prve žrtve

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija


JAK potres magnitude 7,1 po Richteru pogodio je jutros po lokalnom vremenu područje Papue Nove Gvineje u Pacifiku, potvrdila je indonezijska Agencija za meteorologiju i geofiziku, a prema prvim informacijama najmanje je dvoje ljudi poginulo pod ruševinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ista je agencija objavila i upozorenje o mogućem nastanku tsunamija, no par sati nakon toga upozorenje je povučeno. Prema izvještaju indonezijskog ministarstva zdravlja za sada je poznato da je više osoba teže ozlijeđeno i zbrinuto u bolnici u gradu Biak. U tom je području srušeno ili teško oštećeno više zgrada, potvrdile su lokalne vlasti.

Lokalne vlasti su potvrdile da je stanovništvo preplašeno istrčalo iz svojih kuća i krenulo ka brdovitim dijelovima otoka u strahu od udara tsunamija.

Prvi, najjači potres slijedila su odmah potom i dva nešto slabija, snage 6,6 i 5,3 po Richterovoj skali. Potres je zabilježen u 10.16 sati po lokalnom vremenu (3.16 po srednjoeuropskom računanju vremena), a epicentar mu je bio 123 kilometra jugoistočno od grada Biaka u Papui i oko 10 kilometara u dubini Zemljine kore ispod površine mora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara