Jak snijeg u sjevernoj Hrvatskoj izazvao nestanak struje

PROGNOZE da će Hrvatsku nakon nekoliko proljetnih tjedana zahvatiti zimski dani, obistinile su se te je nakon vikenda Hrvatsku zahvatilo znatno hladnije vrijeme. Tako na varaždinskom i međimurskom području i dalje pada jak snijeg, a do sada ga je napadalo petnaestak centimetara.

Kako javlja HTV, vatrogasci su na tom području tijekom noći imali nekoliko intervencija, pri čemu su uklanjali razlomljeno granje po cestama, a kako su snijeg i polomljeno granje isključili visokonaponsku i niskonaponsku mrežu, gotovo trećina Županije ostala je bez struje.

Kako stoji na stranicama HAK-a, u Gorskom kotaru i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj snijeg mjestimice i dalje usporava promet, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše.

Na dionici autoceste A 1 Zagreb-Split, između čvorova Pirovac i Vrpolje, povremeno pada tuča i brzina vožnje ograničena je na 40 km/h. Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

U Gorskom kotaru, još su uvijek na snazi zimski uvjeti, te zabrane prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na sljedećim cestama: na staroj cesti kroz Gorski kotar od Zdihova do Kupjaka (D 3), - D 32 Delnice-Mrkopalj, - D 42 Stubica-Hreljin Ogulinski, - D 203 Brod na Kupi-Delnice, - D 305 Parg-Čabar, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Vrbovskog, Čabra i Delnica. Ostala vozila na spomenutim cestama moraju imati zimsku opremu.

Na graničnom prijelazu Dubravi Križovljanskoj zastoj je u prometu teretnih i osobnih vozila, dok je na ostalim prijelazima sa Slovenijom stanje normalizirano.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, u prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska i Hvar-Vela Luka-Ubli. Do 1. lipnja trajekt Zadar-Ancona-Zadar isplovljava iz luke Gaženice, umjesto s poluotoka, javlja HTV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara