Jak vjetar i snijeg otežavaju promet

KRČKI most i dionica Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski-Senj zbog jakog vjetra zatvoreni su za I. skupinu vozila, autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp kućicom dok dionicom SenjKarlobag smiju prometovati samo osobna vozila.

Jak vjetar puše i dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od Orehovice do tunela Tuhobić, izviestio je Hrvatski autoklub.

Po cesti za Sljeme i natrag može se jedino prometovati uz zimsku opremu.

Zbog snijega koji od jutros pada u većem dijelu unutrašnjosti a i priobalja promet je i dalje zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom starom cestom kroz Gorski kotar na dijelu Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje, državnim cestama D1 dionica Drežničko Selište-Plitvice-Udbina-Knin (Slunj-preko Plitvičkih Jezera do Knina), D23 Jezerane-obilazak tunela Mala Kapela-Žuta Lokva-Senj, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D27 Gračac-Obrovac, D218 Utrić-Donji Srb, D 506 Bruvno-Donji Lapac, D217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D52 Špilnik-Č. Klanac, dok kamioni moraju imati postavljene lance na pogonskoj osovini a ostala vozila prometuju uz zimsku opremu.

Na svim cestama u Lici, Gorskom kotaru, na području Obrovca i Gračaca te na dionici državne ceste D505 Bobovica-Gornja Vas obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila.

Snijeg povremeno i mjestimice pada i u cijeloj Karlovačkoj, većem dijelu Sisačko-moslavačke, na području Zagrebačke županije. Na tim područjima te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski te mjestimice zasniježeni, stoga se za sva vozila preporuča zimska oprema.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska cesta ŽC 5169, Lapac-Bjelopolje, preko Frkašića, zatvara se za sav promet.

Magla i sumaglica mjestimice smanjuje vidljivost na području općina Vrbovsko, Delnice i Gornje Jelenje.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na GP Macelj, ostalim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres ne prevozi autobuse i kamione preko 5 t zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a na Cres mogu doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara