Jak vjetar otežava promet diljem Jadranske magistrale, ponegdje na snazi zabrana prometa

Jak vjetar otežava promet diljem Jadranske magistrale, ponegdje na snazi zabrana prometa

Foto: 123rf

ZBOG jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, navodi se u priopćenju Hrvatskog autokluba (HAK) od 18 sati.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Promet je vrlo gust sa otoka Krka prema kopnu.

Na autocestama mogući su kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa se vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povremeno je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Zaton Doli, Klek i Gornji Brgat pri ulasku u zemlju, na izlasku na graničnom prijelazu Rupa, a u oba smjera na prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara