Jaka bura usporava promet na Jadranu, zbog vode zatvorene ceste u Slavoniji

Tekst: Z.J.
Foto: Ivo Ravlić / Cropix

NA JADRANU od ranoga jutra puše jaka bura koja na trenutke ima i olujne udare te su zbog toga na nekim cestama uvedena ograničenja u prometu. Dionica državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (D 54) otvorena je za sav promet, kao i dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Od vijadukta Božić do južnog ulaza u tunel Sveti Rok vrijedi ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakih udara bure. Jak vjetar povremeno otežava promet i na A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog bure Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opreznije treba voziti mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Slavoniji i dijelu Dalmacije.

Na autocesti A 5 Osijek-Sredanci zatvoreni su ulaz i izlaz na čvoru Čepin zbog vode na kolniku. Iz istog razloga zatvorene su i županijske ceste: Međurić-Garešnica, Sokolovac-Kreštelovac, Dražica-Orlovac, Bokšić Lug-Zokov Gaj, D. Predrijevo-Veliki Rastovac te lokalna cesta Čačinci-Brezovljani, Bučje-Poloje i Čaglin-Stari Zdenkovac. Zbog klizišta kolnika zatvorena je cesta kroz Batinu (državnom cestom prema graničnom prijelazu prometuje se nesmetano - D 212).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara