Jakopca muče nesanice i noćne more pa nije došao na sud

Poduzetnik Mladen Jakopec, kojemu se sudi zato što nije vratio šest milijuna kuna zajma, danas se nije pojavio na Općinskom sudu u Zlataru jer mu se, po liječničkoj dokumentaciji, zdravstveno stanje pogoršalo, a liječio se i na Psihijatriji zagrebačkog KBCa. L

Jakopcu se sudi jer nije vratio šest milijuna kuna koje je konjščinska tvrtka "Komunalac" 1999. uzela za Jakopčevu Mesnu industriju.

Iz liječničke dokumentacije, koju je sudu dostavio Jakopčev branitelj Vladimir Vinja, proizlazi da se Jakopec liječio na Psihijatrijskoj klinici KBC-a Zagreb zbog pogoršanog zdravstvenog stanje. U liječničkoj se dokumentaciji, među ostalim, navodi da Jakopec "pati od nesanice zbog briga, depresivan je, ima strahove, noćne more i košmarni san te da reagira nezainteresirano".

Raspravni sudac Franc Harapin odlučio je da Jakopca pregleda sudski psihijatrijski vještak, a ako njegova raspravna nesposobnost potraje dulje od šest mjeseci, najavio je da će razdvojiti postupak od postupka za prvookrivljenoga Stjepana Hajnića, bivšeg direktora Komunalca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je tako odgođeno i suđenje Hajniću koji je za Jakopčevu Mesnu industriju 1999. uzeo šest milijuna kuna zajma u Kreditnoj banci Zagreb vlasnika Ivice Todorića. Jakopec nije vratio zajam, pa ga otplaćuje Komunalac, koji je prošli mjesec bio i blokiran više od tri tjedna zbog toga zajma. Jakopec je optužen da je Hajnića, inače kolegu iz bivšeg HDZ-ova Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije, poticao na zloporabe direktorskog položaja.

Na sljedeću raspravu kao svjedok bit će pozvan bivši zagorski dožupan za gospodarstvo Mato Regvar, danas predstojnik Vladina Ureda za javnu nabavu.

(Hina) xkra yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara