jakov sedlar završio montažu dokumentarnog filma o Mottiju Hodu

Hrvatski filmski redatelj Jakov Sedlar završio je montažu 55minutnoga dokumentarnog filma "Moj život" biografsku priču o umirovljenom generalu i legendarnom zapovjedniku izraelskih zračnih snaga Mottiju Hodu (1926.). L

"Jedan od prvih i uopće najboljih izraelskih pilota koji je bio sedam godina zapovjednikom izraelskoga ratnoga zrakoplovstva, Motti Hod prvi put u tom dokumentarcu priča o svojem životu", izjavio je Sedlar, koji će ovih dana otputovati u Tel Aviv kako bi svoj najnoviji dokumentarac, sniman krajem travnja, pokazao izraelskom generalu.

Po Sedlarovim riječima, u tom dokumentarcu, koji čini 40 posto arhivskoga materijala, prvi put će se vidjeti kako su izraelske zračne snage tukle egipatske zrakoplove za šestodnevnog rata godine 1967.

Sedlarov dokumentarac "Moj život" prikazat će izraelska televizija i američka televizijska mreža NBC u svojemu "History Canelu".

Redatelj Jakov Sedlar snimio je u Tel Avivu dokumentarni film "Barak, životna priča", o životu i djelu bivšega izraelskoga primijera Ehuda Baraka. Prikazivanje toga filma očekuje se na jesen.

Do kraja godine Sedlar kani snimiti 30-minutnu biografiju pape Ivana Pavla II. kroz njegove pjesme, koje će čitati poznati glumci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je film projekt newyorškoga "Ollendorf centra" za razumijevanje kršćanstva i židovstva i baltimorske biskupije s kardinalom Keelerom na čelu.

Taj film bit će "miks" između ljudi koji govore pjesme, na osnovi izbora kardinala Keelera, i filmskih materijala o Papi, objašnjava Sedlar.

Za ovogodišnji Filmski festival u Puli Jakov i Dominik Sedlar snimili su u hrvatsko-izraelskoj koprodukciji (Filmminel iz Tel Aviva i Orlando film iz Zgreba) dva igrana filma: "Milost mora" i "Jeruzalem".

Po Sedlarovim riječima, film "Milost mora" prikazuje sudbinu žene iz Vukovara, kojoj je pobijena cijela obitelj, a film "Jeruzalem" kako ludi svijet u kojem živimo djeluje na umjetnika i što on može učiniti da promijeni svijet.

Jakov Sedlar (1952.), poznati kazališni i filmski redatelj, režirao je mnoge dokumentarne i igrane filmove, među kojima su: "Hrvatska sakralna umjetnost" (1986.), "Enigma Mimara" (1990.), "Nepoznati dio holokausta" (1991.), "Alojzije Stepinac" (1992.), "Gospa" (1995.), "Tuđman - hrvatski George Washington" (1997.), te Židovi i Hrvatska (1999.).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara