Jakovčić: Demokratsko je pravo tražiti županovu ostavku

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare, komentirajući zahtjev IDF-ova vijećnika u Županijskoj skupštini Slavka Kalčića da dade ostavku, ustvrdio kako je demokratsko pravo svakog vijećnika i političke stranke u Istri tražiti ostavku županijskih dužnosnika pa tako i njegovu.

Po njegovim riječima to je pravo i IDF-ova vijećnika, s nakanom da, kako je rekao, "prikupi političke bodove poglavito uoči parlamentarnih izbora".

Držim kako je i ovaj slučaj potvrđuje da je riječ o koordiniranoj akciji desnice u Istri protiv mene i županijskog vodstva, ustvrdio je, dodavši kako mu "nakon neuspjela prošlogodišnjeg i ovoljetnog političkog udara na njega i županijsko vodstvo desnica u suradnji s drugim neformalnim skupinama pokušava naškoditi uoči parlamentarnih izbora jer do sada nije niti će ikada doći na vlast u Istri". Jedino je, kaže župan, desnica, odnosno HDZ, na vlast u Puli došla "političkim trikovima", postavši dio parlamentarne većine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit o budućnosti njegove političke karijere za koju dio medija drži da je nesigurna nakon brojnih afera u Istri, Jakovčić je poručio kako će o tome odlučivati birači i građani. Po njegovim riječima "od početka njegova političkog rada mnogi proriču svršetak njegove političke karijere, politička konkurencija govori na isti način samo što se u tome mijenjaju pojedini novinari".

"To nije ništa novo. Ja i ubuduće, a sigurno do 2005., kanim voditi Istarsku županiju i Poglavarstvo snažnim i za Istrane korisnim projektima", napomenuo je Jakovčić koji je iskoristio i današnji susret s novinarima da javno zatraži od državnog odvjetništva i policije da se što prije očituju o svim istarskim aferama.

"Pitanje Barbarige i Dragonere medijska je kobasica koja se ne želi do kraja raščistiti već godinama, premda su rezultati prvih provjera te prodaje upućivali na zakonitost cijelog postupka", kazao je Jakovčić. Novinarima je najavio kako će u Svetom Jurju uskoro obnoviti jednu kuću i preseliti se u nju i tamo živjeti jer tim činom želi dokazati da je "u kupnji i obnovi tog sela potpuno čist".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara