Jakovčić: I dalje ću promovirati regionalizam

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli nakon povratku iz Beča, gdje je na sjednici Skupštine europskih regija ponovno izabran za potpredsjednika, da će u novom mandatu i dalje promovirati regionalizam u zemljama nečlanicama Europske unije.

Rekao je da će to poglavito činiti u zemljama tzv. istočnog bloka, poput Ukrajine, Bjelorusije, Moldavije i Azerbajdžana, u kojima se regionalizam, kako je rekao, "i dalje tumači staromodno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustvrdivši da se na sjednici Skupštine europskih regija tristotinjak predstavnika članica zauzelo za transgraničnu i međuregionalnu suradnju, rekao je kako će u svom djelovanju poseban naglasak staviti na promociju regionalizma te na povezivanje regija na području jugoistočne Europe.

Ujedno će i dalje raditi na osnivanju Jadranske euroregije kao modela euroregije koji će zatim prezentirati u zemljama uz Baltičko i Crno more.

Odgovarajući na pitanje novinara, župan Jakovčić izrazio je nadu u što brži pronalazak rješenja spora između predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera radi nužnog izlaska iz pat pozicije u kojoj su se našla dvojica najistaknutijih državnih dužnosnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara