Jakovčić: IDS računa na četiri zastupnika i spreman je na sudjelovanje u novoj vladi

PREDSJEDNIK Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da IDS u izborima ponovo računa na četiri zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru i na sudjelovanje u novoj vladi koalicije centra i lijevog centra.

Rekao je da je IDS otvoren za moguću suradnju s SDP-om, HNS-om, Librom, LS-om i HSS-om, a od buduće vlade očekuje snažniju decentralizaciju, jačanje lokalne uprave i samouprave te punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji 2007.

"Strategija IDS-a je stvoriti situaciju koja će onemogućiti povratak na vlast HDZ-a i desnice upravo zbog njegove antieruospke politike", ustvrdio je.

Pogreška sadašnje koalicijske vlasti koja joj se, rekao je, može obiti o glavu na idućim izborima je neodlučnost i oklijevanje u provođenju reformi i donošenju važnih odluka za razvoj zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što pripisujemo uspjehu je kompletna demokratizacija Hrvatske kojom su učinjeni veliki iskoraci prema Europskoj uniji i NATO-u uz stidljiv, no ipak vidljiv gospodarski rast, zaključio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

(Hina) dspo sšhZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara