Jakovčić o aferi sa zemljištem razgovarao s Lučinom i Bajićem

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić danas je u Zagrebu o aferi prodaje zemljišta u Barbarigi i Dragoneri razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Šimom Lučinom te s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću istarskog župana.

U kratkom priopćenju za javnost navodi se kako je župan Jakovčić zatražio da se brzo i učinkovito ispitaju sve činjenice kako bi se utvrdile eventualne nezakonitosti.

Inače, predsjednik SDP-a i premijer Ivica Račan početkom ovoga tjedna rekao je da će energično tražiti raščišćavanje te afere uz koju se spominju moguće zloporabe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da nije SDP imao namjeru koalirati s IDS-om u osmoj izbornoj jedinici, to bi bilo nužno učiniti jer sjena pada na iznimno važan projekt kao što je Brijuni-Rivijera", napomenuo je tom prigodom premijer Račan dodavši da eventualne zloporabe treba oštro sankcionirati.

Odbor za referendum, kojim se traži reviziju prodaje zemljišta u Istri, u svojoj je akciji od 5. srpnja do 5. kolovoza prikupio više od 12 tisuća potpisa građana. Odbor zamjera vodećim ljudima Istarske županije da je na brijunskom priobalju, na području Barbarige i Dragonere, prodano milijun četvornih metara istarskog zemljišta za pet eura po metru četvornom privatnoj tvrtki kojom upravlja predsjednik županijske Skupštine Stevo Žufić.

Nadalje, smatraju članovi Odbora, županijska Skupštine je nakon prodaje, a ne prije nje, donijela promjene prostornog plana i urbanizirala to zemljište pa mu je na taj način znatno povećana vrijednost. Istarski župan, smatraju u Odboru za referendum, nije zadržao izvršenje navedenih akata iako je to, prema Statutu Istarske županije i zakonu, obavezan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara