Jakovčić o odlagalištima otpada

U POVODU Dana planeta Zemlje istarski župan Ivan Jakovčić održao je danas prigodnu konferenciju za novinare na pulskom divljem deponiju Valelunga u Puli, te je pozvao velike zagađivače i građane da svoj otpad, umjesto na divlja, savjesno odlažu na legalna odlagališta otpada.

Upozorivši na jedan od najznačajnijih problema naseljenih mjesta, on je predstavio projekte zbrinjavanja krupnog i sitnog otpada, koji se provode, odnosno pripremaju, na razini županije ili u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prostornog uređenja.

"Odlaganje otpada na divlje deponije treba spriječiti s ciljem zaštite okoliša i ljudskog zdravlja", ustvrdio je istarski župan dodavši da je zdrav okoliš briga svih građana. Istaknuvši da je i danas gospodarenje otpadom u Istri jedan od najozbiljnijih problema, Jakovčić je kazao da u Istri trenutačno djeluje sedam komunalnih poduzeća koja su lani "prikupila i deponirala ukupno 140 tisuća tona komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se kvalitetno rješenje za zbrinjavanje otpada u Istri ne pronađe, inicijativa da država ovlasti županiju kako bi se učinkovitije, efikasnije i ekonomičnije štitio okoliš u regiji, poteći će najvjerojatnije od same županije", zaključio je istarski župan.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara