Jakovčić o rezoluciji o pridruživanju Hrvatske EU

Jakovčić o rezoluciji o pridruživanju Hrvatske EU

PREDSJEDNIK Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli izrazio nadu da će se u hrvatskom parlamentu donijeti rezolucija o pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji kao izraz volje svih političkih stranaka.

Ta rezolucija, dodao je on, predstavljala bi nužnost brzog i učinkovitog usklađivanja hrvatskog pravnog sustava sa standardima i pravnim stečevinama EU-a.

´IDS drži kako je potrebno potpisati međustranački sporazum svih stranka u hrvatskom parlamentu kojim će se one obvezati da pitanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju neće koristiti u predizbornim i poslijeizbornim igrama jer je to od nacionalnog ineteresa´, naveo je predsjednik IDS-a smatrajući da je onaj koji se izjašnjava protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju zapravo za zadržavanje Hrvatske na političkom Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima, IDS će kao parlamentarna stranka pridonijeti ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Pritom je kazao da će IDS poduprijeti donošenje samo jedne rezolucije budući da se hrvatski parlament, po njegovoj ocjeni, ne smije podijeliti, a imajući u vidu da su najavljene dvije rezolucije, jedna vladajuće koalicije, a druga oporbe.

´Vjerujem u kompromis jer su ovakvi međustranački sporazumi mnogim europskim zemljama pomogli da lakše i brže prevladaju vlastite probleme i uđu Europsku uniju´, istaknuo je predsjednik IDS-a Ivana Jakovčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara