Jakovčić: O sezoni treba raspravljati kad završi

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinstvo ustvrdio kako je prerano ocjenjivati ovogodišnju turističku sezonu koja, kako je rekao, "po nekim pokazateljima nije ispunila očekivanja".

O sezoni treba raspravljati kad završi, rekao je, dodavši: "Ako se idućih godina nešto korjenito ne promijeni, može se očekivati stagnacija u turizmu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma o istarskom zemljištu akademika Ivana Supeka, Jakovčić je rekao kako svaki hrvatski državljanin ima pravo potpisivati peticije.

"Prihvaćam to kao demokratski izazov te stoga nemam ništa protiv što je akademik Supek potpisao peticiju. Međutim, ako treba, mi ćemo mu predatu svu potrebnu dokumentaciju kako bi se uvjerio da su njega prevarili oni koji žele nauditi Istranima", istaknuo je.

"Nama je jasno da politička oporba, koja uglavnom stoji iza peticije, neće prihvatiti naše argumente, no dio njih će zasigunro shvatiti što se krije iza nje", rekao je te izrazio očekivanja kako će referendum biti raspisan upravo kad se budu održavali parlamentarni izbori kako bi se odazvalo što više ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara