Jakovčić od Račana očekuje dobro pamćenje

PREDSJEDNIK IDS-a Ivan Jakovčić pozvao je danas u Puli predsjednika SDP-a Ivicu Račana da se prisjeti tko mu je bio najlojalniji partner dok je bio premijer i koja mu je stranka najviše pomogla u Saboru, a što su mu tada radili HSS i HNS, pa i pojedini zastupnici unutar njegove stranke poput Tomca.

Jakovčić je to rekao na tiskovnoj konferenciji u povodu izražene sumnje SDP-ove saborske zastupnice Milanke Opačić u oporbeni karakter IDS-a, izrečene prošlog tjedna nakon završetka tiskovne konferenciji predstavnika oporbenih klubova u Saboru. Oni su sramotnom i skandaloznom ocijenili odluku saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o dodjeli novca nezavisnim i manjinskim zastupnicima, tvrdeći da je riječ o "tipičnom fondu za kupovanje zastupnika". Na pitanje zašto na konferenciju nisu zvali i zastupnike IDS-a, Milanka Opačić je, tada na odlasku, odgovorila kako "nakon posljednjih izjava, nije jasno jesu li oni oporba".

Jakovčić je danas izjavio kako su "IDS-ova stranačka tijela donijela sve potrebne odluke za koalicijsku suradnju sa SDP-om i da su im vrata za tu suradnju u potpunosti otvorena". "Na SDP-u je da se odluči želi li suradnju s nama ili ne", naglasio je Jakovčić. Po njegovim riječima, IDS je od svog osnivanja do danas stranka koja je vodila i koja vodi najčišću i najprepoznatljiviju politiku u Hrvatskoj. Jakovčić je poručio svima onima koji to dovode u pitanje da "ili ne razumiju odnose na političkoj sceni, ili zlonamjerno žele nauditi IDS-u".

Komentirajući dobru suradnju Istarske županije s Vladom, Jakovčić je rekao kako će se ta suradnja nastaviti sve dok Vlada bude zadržala takav odnos prema Istri. To uključuje i sve potrebne komunikacije između premijera i župana, a tko je protiv te suradnje, u osnovi je protiv interesa građana Istre", zaključio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik i potpredsjednik stranke Damir Kajin naglasio je kako IDS-ovi glasovi oporbi nisu nikada nedostajali, pa tako neće ni u slučaju Žužul, jer su već kuvertirani.

"IDS i HDZ zasigurno su politički antipodi. Zbog uloge koju je HDZ imao u razdoblju od 1990. do 2000. i prema ovim prostorima, IDS i HDZ niti koaliraju, niti surađuju, niti će to ubuduće činiti. Međutim, isto tako nitko ne smije tražiti da lokalna vlast u Istri i središnja vlast prekinu skromne odnose koje imaju", zaključio je Damir Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara