Jakovčić: Projekt s Izraelcima od strateškog interesa za Istru

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Puli, da je provedba projekta gradnje pogona za prenamjenu putničkih zrakoplova u transportne s izraelskim partnerom, od strateškog interesa za Istarsku županiju.

To je važno ne samo za smanjenje nezaposlenosti već i za "osvajanje visokih tehnologija i povezivanje postojećih istarskih tvrtki s renomiranim kompanijama", dodao je.

Komentirajući jučerašnje izjave predsjednika SDP-a Pule Livia Bolkovića kako je riječ o opasnom projektu dovođenja izraelske vojne industrije u Pulu, te da je izraelsko ulaganje zapravo gradnja tvornice oružja i vojnih zrakoplova, Jakovčić je rekao da su to lažne tvrdnje te obmanjivanje javnosti.

Dodao je da s "koristi atmosfera iračkog rata kako bi se diskreditirao projekt i osobe koje na njemu rade" te je ponovio svoju ocjenu da je riječ o "primitivizmu djela medija i političara".

Prema njegovim riječima, "u ovom konkretnom slučaju radi se o očitoj namjeri jednih privatnih novina, Glasa Istre, da senzacionalizmom zgrče profit".

Jakovčić je najavio kako će Istarska županija u slučaju da se izraelski partneri povuku iz projekta, angažirati odvjetnika radi namirenja izravnih i neizravnih šteta prouzročene lažnim napisima u medijima. Dodao je da je o istupima pojedinih političara u vezi s najavljenim projektom izvijestio predsjednika Vlade Ivicu Račana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o projektu istarski župan istaknuo je da je s izraelskim poslovnim partnerima posjetio nadležna državna tijela, razgovarao s predsjednikom države Stjepanom Mesićem i potpredsjednikom Vlade Slavkom Linićem koji su, prema Jakovčićevim riječima, izrazili čvrstu i nedvosmislenu potporu najavljenom projektu.

"Riječ je isključivo o civilnom projektu izgradnje tvornice za prenamjenu civilnih zrakoplova u cargo avione, koji predviđa otvaranje više stotina novih radnih mjesta, i ulaganje od oko 30 milijuna eura", rekao je Jakovčić.

Odgovarajući na pitanja novinara izvijestio je da će sutra razgovarati s poslovnim partnerima iz Italije koji bi se trebali uključiti u ovaj projekt.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara