Jakovčić: Vjerujem u dva mandata ove vlade

Foto: Srećko Niketić/Cropix

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić danas je na blagdanskom prijemu za novinare izjavio kako bi godinu na odlasku bilo najbolje što prije zaboraviti po mnogo čemu te kako je obilježena samo jednom velikom političkom činjenicom - parlamentarnim izborima.

"Oni su donijeli velike promjene, što je za Istru, naravno, presudno važno iz mnogo razloga - bit će provedeni svi ključni istarski veliki razvojni programi, poput nove bolnice, sveučilišta, istarskog ipsilona, plinofikacije, centra za gospodarenje otpadom, vodozaštitnog sustava i Brijuni-Rivijere", istaknuo je.

Također je rekao da su političke promjene u državi pošle iz Istre jer je na prošlim lokalnim izborima IDS u Istri koalirao s SDP-om i HNS-om, što je pridonijelo stvaranju velike koalicije na državnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nova vlada ima izgleda da uspije, Račanova je bila izjedena iznutra"

"Očekujemo poštenu, ozbiljnu i odgovornu vlast kakvu uglavnom do sada nismo imali. Građani s pravom očekuju da nova vlast napravi snažne gospodarske pomake i osigura socijalnu stabilnost. Nova vlada, za razliku od Račanove, ima izgleda da uspije jer su temelji na kojima je postavljena bitno drukčiji od temelja na kojima je bila Račanova vlada koja je izjedena iznutra. Vjerujem u dva mandata ove vlade, zajednički to možemo ostvariti", istaknuo je Jakovčić.

Po njegovim riječima Istra ima najveće izglede u hrvatskom priključenju Europskoj uniji i stoga smatra da je EU velika prilika za Hrvatsku i Istru. "Mi smo najspremniji, a naše je gospodarstvo već sada 90 posto na europskom tržištu", poručio je, javlja HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara