Jakovčić: Zbog bespravne izgradnje neću dati ostavku

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli rekao kako je tekst u dnevniku "Glas Istre" o njegovoj bespravnoj gradnji u Svetom Jurju, objavljen istoga dana kada je održan susret hrvatskih župana na Brijunima, zapravo pokušaj miniranja tog važnog skupa, te je i danas ponovio kako zbog bespravne izgradnje ne namjerava dati ostavku.

"Obnovom sela Sveti Juraj potaknuo sam obnovu stotinu, čak i tisuću drugih starih kuća u unutrašnjosti Istre, te razvoj agroturizma. Učinio sam plemenito djelo, a jedina mi je pogreška što sam popustio pred medijskom harangom Glasa Istre i zaustavio proces izgradnje, a time i proces ishodovanja dozvola", izjavio je Jakovčić.

Usporedbu s bivšim glavnim državnim inspektorom Brankom Jordanićem, koji je zbog slične afere nedavno odstupio s dužnosti, Jakovčić je komentirao kako je spreman o svemu odgovarati na predstojećim lokalnim izborima jer su njega, kako je rekao, "građani izabrali, za razliku od Jordanića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jakovčić je na današnjem susretu s novinarima još jednom istaknuo iznimno značenje brijunskog susreta hrvatskih župana, održanog prošlog tjedna. Bez obzira na stranačke, regionalne ili bilo kakve druge razlike, dodao je Jakovčić, "uspjeli smo postići suglasnost i konsenzus oko potrebe jačanja uloga županija te same financijske decentralizacije". Po njegovim riječima, taj je skup očito privukao veliku pozornost javnosti, pa su već sljedećeg utorka, nakon Uskrsa, na razgovor s premijerom Ivom Sanaderom i nekolicinom ministara pozvani svi župani te predstojnici ureda državnih uprava.

U tom kontekstu Jakovčić je izrazio uvjerenost da će pozitivne vibracije s brijunskog skupa u konačnici doći do Vlade i parlamenta.

Odgovarajući na pitanja novinara, istarski župan je rekao kako će Istarska županija, kao vlasnik pulske Opće bolnice, kada se zaustavi epidemija u toj zdravstvenoj ustanovi, vrlo brzo poduzeti odgovarajuće mjere, a, po njegovoj ocijeni, moguće su i kadrovske, te organizacijske promjene.

Pitanje o mogućoj budućoj koaliciji između HDZ-a i IDS-a na regionalnoj razini, istarski je župan ocijenio banalnim i zlonamjernim, zaključivši pritom kako "HDZ IDS-u više nije politički protivnik, nego politički konkurent".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara