JAKOVČIĆU URUČENO VISOKO TALIJANSKO DRŽAVNO ODLIČJE

Istarski župan Ivan Jakovčić odlikovan je visokim talijanskim državnim odličjem koje mu je danas na svečanosti u Puli predao generalni konzul Republike Italije u Rijeci Roberto Pietrosanto.

Državno odličje "Commendatore della Repubblica Italiana" župan Ivan Jakovčić dobio je, kako je obrazložio konzul Pietrosanto, za zalaganje za dvojezičnost u Istarskoj županiji te za sve one političke i gospodarske aktivnosti koje su pridonijele zbližavanju Hrvatske i Italije, odnosno Istre i Italije.

"Župan Jakovčić jedan je od najzaslužnijih u Istri za zaštitu dvojezičnosti te za status koji na tom području imaju pripadnici talijanske nacionalne zajednice", kazao je konzul Roberto Pietrosanto na svečanom prijamu dodavši kako to odličje dodjeljuje predsjednik Republike Italije Carlo Azeglio Ciampi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahvalivši na odličju, Jakovčić je izrazio uvjerenost da će Italija pružiti snažnu potporu ulasku Hrvatske u Europsku uniju te da će u idućem razdoblju politiku dijaloga na Jadranu zamijeniti politika prijateljstva.

"Republika Italija uključena je u mnoge razvojne projekte u Istri te se stoga nadam da će se ova suradnja proširiti i ojačati i na kulturnom području", istaknuo je Jakovčić dodavši kako to priznanje zapravo zaslužuju svi oni koji su vjerovali u pravo na dvojezičnost u Istarskoj županiji, a koje je na koncu regulirano i u Statutu Istarske županije.

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara