Jalali: Prošli mjesec u sukobima poginulo 100 pobunjenika

Afganistanski ministar unutarnjih poslova Ali Ahmad Jalali u četvrtak je na konferenciji za novinare izvijestio kako je u sukobima u posljednjih mjesec dana poginulo više od 100 pobunjenika i najmanje 12 afganistanskih policajaca uglavnom u južnim i jugoistočnim dijelovima zemlje.

Jalali je novinare također izvijestio kako su u posljednje vrijeme talibanski pobunjenici pojačali vojne napade na strane i afganistanske vojnike u toj zemlji. "Otkad je zatoplilo, u Afganistanu su terorističke aktivnosti pojačane, uglavnom na jugu i jugoistoku zemlje", rekao je.

Ministar je priopćio kako je sigurnosno stanje u glavnome gradu Kabulu, u kojemu se nalazi najviše stranih i nevladinih organizacija sve bolje. Obavijestio je prisutne o prošlomjesečnom uspjehu afganistanske policije koja je u Kabulu uhitila 50 zločinaca, među kojima i šest osoba za koje se vjeruje da su povezani s otmičarima koji su krajem 2004. oteli troje američkih državljana.

Novinare je izvijestio i o tomu da su pripadnici policijskog odjela za narkotike uspjeli pronaći način da bar djelomično spriječe uzgoj biljaka od kojih se proizvode razne vrste droge te da se njihov uzgoj u odnosu na prošlu godinu smanjio.

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara