Jandroković i Pupovac s estonskim parlamentarcima

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković razgovarao je u srijedu s izaslanstvom Odbora za europske poslove estonskog parlamenta, predvođenim njegovim predsjednikom Reinom Langom, ujedno i potpredsjednikom estonskog parlamenta, priopćila je služba za odnose s javnošću hrvatskog Sabora.

Jandroković je estonske dužnosnike, kaže se u priopćenju, izvijestio da je potpora hrvatskih građana članstvu u EU, bila u početku vrlo velika, ali je postupno, zbog nekih stavova međunarodne zajednice u svezi agresije na Hrvatsku slabila, no još uvijek prelazi 50 posto stanovništva.

Sve političke stranke su jedinstvene u toj potpori, kazao je Jandroković a prenosi se u priopćenju.

Od članstva u EU Hrvatska očekuje rast gospodarstva i bolji socijalni položaj, a od NATO-a sigurnost i stabilnost, istaknuo je Jandroković koji je s estonskim dužnosnicima razgovarao i o pitanju nacionalnih manjina u Hrvatskoj i Estoniji.

Kako se navodi u priopćenju, s članovima estonskog Odbora sastao se i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju hrvatskog Sabora Milorad Pupovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pupovac je estonskim dužnosnicima iznio da je postignuti konsenzus među parlamentarnim strankama Sabora o postupku pridruživanja i budućnosti Hrvatske i EU potvrđen donošenjem zajedničkog dokumenta, kaže se u priopćenju, te je dodao da euroskepticizam, ondje gdje postoji, uvijek može biti otklonjen pravovremenim i argumentiranim informiranjem javnosti.

Pupovac je, dodaje se u priopćenju, naglasio da vladavina prava u svakoj demokratskoj državi ima prioritet, te da usvojeni zakoni trebaju biti primjenjivani na svakoga.

Hrvatski predsjednik i premijer, kazao je Pupovac svojim sugovornicima, vjerodostojni su predstavnici demokratskog sustava, a Hrvatska je sposobna pregovore sa EU zaključiti za tri godine, neovisno o složenosti tema, jer je dovoljno demokratska i otvorena.

Estonska je strana ponudila svoje iskustvo u pregovaračkom procesu pridruživanja EU i svaku drugu moguću vrstu potpore, kaže se u saborskom priopćenju.

(Hina) xbis ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara