Jandroković priznao da je izvukao pouku u slučaju diplomatske note za Thompsona

Jandroković priznao da je izvukao pouku u slučaju diplomatske note za Thompsona

Tekst: R.R. / J.C.
Foto: Igor Sambolec (Cropix)

"I DALJE me nitko ne može razuvjeriti da nota Ministarstva vanjskih poslova i europskih integraciji Švicarskoj u vezi Marka Perkovića Thompsona nije pristojna. Uostalom razgovarao sam s ministrom Gordanom Jandrokovićem koji mi je priznao da je iz svega izvukao pouku", rekao je danas predsjednik Stjepan Mesić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu".

"Tako ozbiljni diplomati ne rade!"

Podsjetimo, MVPEI je poslalo protestnu notu Švicarskoj koja je na tri  tri godine zabranila ulaz Marku Perkoviću Thompsonu u zemlje Schengenskog režima. Predsjednik Mesić nakon što je iz Jandrokovićeva ureda potvrđena vijest o diplomatskoj noti napao je ministra kazavši kako takva praksa nikad ranije nije postojala i kako to ozbiljni diplomati ne rade.

Jandroković se tada branio tvrdnjama kako je MVPEI moralo reagirati jer su Švicarci Domovinski rat opisali kao "građanski rat u Hrvatskoj". Na kraju se ispostavilo da to baš i nije bilo tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako se ne ponaša!"

"Dogovorili smo se kako će se u budućnosti ponašati u sličnim situacijama i za mene je ta priča završena", rekla je o toj temi premijerka Jadranka Kosor koja je također javno prozvala ministra vanjskih poslova jer je nije obavijestio o protestnoj noti nakon čega ga je pozvala na razgovor.

"Jandroković je priznao da je izvukao pouku, ali nisam primijetio da je netko to objasnio glasnogovorniku tog ministarstva Mariju Dragunu", zaključio je danas tu temu Mesić dodajući kako misli da Thompsonove koncerte ne treba zabranjivati već se posvetiti edukaciji mlađih generacija.

"Neki ministri moraju otići iz Vlade"

"Očito je da neki ministri moraju otići iz Vlade, a moraju doći neki drugi koji su se sposobni nositi s novonastalom situacijom", rekao je Mesić, ali nije specificirao misli li samo na Damira Polančeca (kojeg je prilično otvoreno prozvao zbog "afere Podravka") ili smatra da je i Jandroković prošlo svršeno vrijeme. Šefa diplomacije Mesić, inače, nije prozvao samo zbog Thompsona već ga je upotrijebio i kao primjer kaosa u javnim tvrtkama gdje članovi Uprave ili Nadzornog odbora nisu svjesni što im se pod nosom događa. Jandroković je, naime, član NO-a Janafa, za što prema Mesićevom mišljenju nije kvalificiran jer nikakvog posla s naftom nikad nije imao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara