Jandroković: Sanader i Bandić imali su pakt o nenapadanju

Tekst: J.Š.
Foto: Arhiva

BIVŠI premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imali su pakt o nenapadanju, kazao je to za Večernji list šef povjerenstva gradskog HDZ-a i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

"HDZ je to platio jer su mu građani na prošlim lokalnim izborima dali manje glasova. Takva praksa više ne postoji", uvjerava Jandroković koji ne krije svoje gradonačelničke ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je prije šest mjeseci preuzeo vođenje gradskog HDZ-a, a stanje u Zagrebu ocijenio je kaotičnim. "Skupština i gradonačelnik ne surađuju. Punjenje proračuna je kritično, dug je sve veći, kreditni rejting je pao. Plašim se kolapsa u Holdingu i gradu. To su razlozi zbog kojeg tražimo prijevremene izbore", kazao je Jandroković kojem, dodaje, nije prihvatljiva opcija o referendumu o povjerenju Bandiću.

"Skupštinu smatram jednako odgovornom. Sve što se događa u gradu rezultat je međusobnih odnosa gradonačelnika Bandića i SDP-ove većine u Skupštini. Rado bi pobjegli od odgovornosti, na što nemaju pravo", zaključio je Jandroković koji je, kako kaže, spreman prihvatit se gradonačelničkog posla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara