Jandroković u posjetu Crnoj Gori: Hrvatske tvrtke su dobrodošle

MINISTAR vanjskih poslova Gordan Jandroković u službenom je posjetu Crnoj Gori izrazio spremnost Hrvatske u razvijanju svestranih i intenzivnih odnosa sa Crnom Gorom.

Jandroković je danas razmijenio mišljenja sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom o mogućnostima daljnjeg razvoja bilateralnih odnosa i njihovog produbljivanja, kao i rješavanja postojećih otvorenih pitanja između dviju zemalja.

Ministri su pozdravili nastavak prekogranične suradnje na zajedničkim projektima na tromeđi Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske te su se složili kako je potpisivanjem "Izjave o prekograničnoj suradnji u slučaju prirodnih i ostalih katastrofa te na području upravljanja prirodnim resursima" od strane predstavnika regije i lokalnih vlasti triju država stvoren okvir za perspektivne oblike suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je istaknuo kako će Republika Hrvatska poduprijeti i pomoći Crnoj Gori u približavanju euroatlantskim integracijama. Dobio je i jamstvo da su hrvatske tvrtke dobrodošle u Crnu Goru, koja je raspisala javne natječaje u prometnoj i turističkoj infrastrukturi vrijedne više desetaka milijardi eura.

U odvojenim sastancima Jandroković se susreo i s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem te predsjednikom Parlamenta Rankom Krivokapićem.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara