Janez Janša: Nema potrebe za rezolucijom o RH

NAKON sastanka koordinacije parlamentarnih stranaka, slovenski premijer Janez Janša izjavio je danas da rezolucija o odnosima s Hrvatskom nije potrebna i da vlada prijedlog takve rezolucije neće uputiti u parlament, dodavši pri tome da će se dijalog s Hrvatskom nastaviti.

Prema riječima slovenskog premijera, većina stranačkih čelnika poduprla je stajalište slovenske vlade da posebna rezolucija o odnosima s Hrvatskom ne bi bila potrebna i da ne bi riješila otvorena pitanja. S time se ipak nisu složile dvije stranke, Slovenska pučka stranka (SLS) i Slovenska nacionalna stranka (SNS), a koje su u parlamentarnu proceduru već prije uputile dva prijedloga rezolucije o odnosima s Hrvatskom.

Te rezolucije, kako je Janša rekao, nemaju potporu vlade niti većine stranaka koje su nazočile sastanku te da neće biti prihvaćene.

Strateško vijeće slovenskog ministarstva vanjskih poslova održalo je, podsjećamo, svoj drugi sastanak posvećen odnosima s Republikom Hrvatskom, a na kojemu je najavljeno da će slovenska vlada u kratkom razdoblju nastojati "formulirati volju slovenske politike prema Republici Hrvatskoj".

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara