Janša: Hrvatska ulaže ozbiljne napore u rješavanje otvorenih pitanja

Janša: Hrvatska ulaže ozbiljne napore u rješavanje otvorenih pitanja

SLOVENSKI premijer Janez Janša danas je izjavio kako "u Hrvatskoj sazrijeva svijest da će neka bilateralna pitanja trebati riješiti prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju" te da je "realistični optimist" da će neka od njih biti riješena, prenose slovenski mediji.

"Očekujem kako ćemo prilikom usklađivanja, barem na nekim područjima, napraviti važne iskorake, iako ne na svima. Teško je biti potpuni optimist, no ja sam unatoč tome optimističan realist", rekao je Janša čije riječi prenosi RTV SLO.

Janša je danas pred novinarima prokomentirao stajališta oko moguće međunarodne arbitraže spornog graničnog pitanja, te o ostalim otvorenim pitanjima između Hrvatske i Slovenije, kao što su pitanja štediša Ljubljanske banke Zagreb, nuklearke Krško i pitanje ribolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je Vlada odgovorila na sva četiri nedavna prijedloga slovenske Vlade i to omogućuje daljnje usklađivanje u rješavanju otvorenih pitanja između Slovenije i Hrvatske", rekao je Janša dodajući kako "Hrvatska ulaže ozbiljne napore kako bi riješila otvorena pitanja prije ulaska u EU".

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara