Janša na odlasku najavio da će se uvesti vinjete za kraći period

Janša na odlasku najavio da će se uvesti vinjete za kraći period

POSLJEDNJA sjednica vlade premijera Janeza Janše bila je obilježena najavom kako će Slovenija uskoro uvesti vinjete za kraći vremenski period, ali da će odluku o tome donijeti nova vlada, koju će tek sastaviti izborni pobjednik Borut Pahor.

Izmjene slovenske cestarine uslijedit će zbog službenog upozorenja koje je Europska komisija uputila Sloveniji kako postojećim pristojbama za korištenje cestovne mreže diskriminira vozače koji povremeno prometuju tom zemljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krajem prošlog tjedna Slovenija je od Europske komisije zatražila produljenje roka za odgovor na prvu opomenu koju je zaradila zbog cestarine, što je isprovociralo Bruxelles da uputi još jednu opomenu.

Kako stoji u priopćenju Europske komisije, Slovenija je uvođenjem godišnje i šestomjesečne vinjete diskriminirala državljane drugih zemalja koji povremeno koriste slovensku cestovnu mrežu. Nerazmjerna visina cestarine odnosno kratkoročna upotreba autocestovne infrastrukture stavlja strane državljane u nepovoljan položaj u odnosu na slovenske građane, zaključuje Europska komisija.

Ig.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara