Janša: U odnosima sa susjedima ništa dramatično

SLOVENSKI premijer Janez Janša u srijedu je na konferenciji za novinare izjavio da se u odnosima sa susjednim državama ne događa ništa dramatično, unatoč tome što oporbene stranke ovih dana upozoravaju na elemente zaoštravanja tih odnosa.

Što se tiče odnosa s Hrvatskom, Janša je podsjetio na koalicijski ugovor stranaka u njegovoj koaliciji u kojem se navodi da ne treba imati iluzija da će se otvorena pitanja riješiti preko noći, dodajući da je na početku proces kojim bi neka otvorena pitanja bilo moguće riješiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi radimo u tom smjeru (da se otvorena pitanja riješe). Što Hrvatska bude bliže Europskoj uniji, to će biti veći i manevarski prostor za rješenje naših otvorenih pitanja", rekao je Janša.

Na pitanje jesu li odnosi s Italijom pogoršani zbog kampanje prilikom obilježavanja Dana sjećanja na talijanske izbjeglice i žrtve "fojbi" i jesu li odnosi s Austrijom narušeni zbog izjava da Slovenija nije nasljednica Austrijskog državnog ugovora Janša je ocijenio da odnosi nisu ništa slabiji nego prije tih polemika i da "nema nikakvih razloga za paniku".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara