Janša: Vlada premijera Ropa ne zna riješiti pitanja s Hrvatskom

SLOVENSKI oporbeni čelnik Janez Janša ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da vlada premijera Antona Ropa nema ideje za rješenje otvorenih pitanja s Hrvatskom, te zato "bježi u defenzivu" i tvrdi kako se odnosi s Hrvatskom ne mogu riješiti zbog predizborne situacije.

Janša je rekao da se Rop "s podsmjehom odazvao" na njegovu ideju da se s Hrvatskom pokuša naći rješenje za akutni problem štediša Ljubljanske banke Zagreb, te da je najava Hrvatske o uspostavi gospodarskog pojasa u Jadranu došla kao odgovor na neaktivnost slovenske vlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je inače ta najava, ocijenio je, više pitanje taktike jer Sloveniji gospodarski pojas u Jadranu kao skoroj članici EU-a ne bi škodio, ali je slovenski odaziv diplomatskim notama koje ništa ne rješavaju pogrešan, ocijenio je čelnik oporbenih socijaldemokrata (SDS), najavljujući ove jeseni intenzivnu kampanju protiv vlade.

Janša je pogrešnom ocijenio i taktiku Ropove vlade u pogledu nuklearke Krško, rekavši da je sama odgovorna za situaciju u kojoj može biti izložena odštetnom zahtjevu HEP-a. Ako do isplate odštete dođe, trebalo bi da odštetu plate oni koji su tu odluku donijeli, ocijenio je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara