JAPAN DAROVAO 52.107 EURA ZA ŠKOLU, VRTIĆ I SANITETSKO VOZILO

Vlada Japana darovala je 52.107 eura za opremanje osnovne škole u Dragaliću, vrtić ´Sunce´ u Dvoru i nabavu sanitetskog vozila Domu zdravlja u Hrvatskoj Kostajnici. L

Riječ je o programu pomoći Vlade Japana obrazovnim ustanovama, lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama i nevladinim udrugama za ostvarivanje razvojnih programa, priopćeno je iz japanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Osnovnoj školi Dragalić, za opremanje nastavnim sredstvima i pomagalima Japan je darovao 13.153 eura, Domu zdravlja u Hrvatskoj Kostajnici za novo sanitetsko vozilo 24.498 eura i 14.456 eura vrtiću ´Sunce´ u Dvoru, za nabavu nužno potrebnog namještaja i kuhinjskog inventara.

Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Shojiro Imanishi ugovor o darivanju već je potpisao s ravnateljicom škole Brankom Francuz, a sutra će ugovore potpisati s direktorom Doma zdravlja Darkom Srbljaninom i načelnikom općine Dvor Nikolom Carićem.

Škola u Dragaliću izgrađena je 1956. U ratu je bila uništena, a obnovljena je 1996. i ima oko 120 učenika.

Na području općine Dvor ima oko 250 djece, a nema organiziranog predškolskog odgoja. Dječji vrtić ´Sunce´, znatno oštećen u ratnim razaranjima, jedina je predškolska ustanova u Dvoru. Obnovljen je 1998. Novcem japanske Vlade kupit će se namještaj i kuhinjski inventar, čime će se omogućiti boravak za prvu skupinu od 30 djece.

Dom zdravlja Hrvatska Kostajnica djeluje od 1945. i zapošljava sedam liječnika primarne zdravstvene zaštite i 10 medicinskih sestara, a sva su sanitetska vozila zastarjela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara