Japan: Koizumi objavio sastav nove vlade

JAPANSKI premijer Junichiro Koizumi u ponedjeljak je objavio imena novih članova svoje vlade, a time želi povećati svoju popularnost i dati poticaja najavljenim reformama posebno privatizaciji poštanskog sektora.

Heizo Takenaka, ključni arhitekt većine Koizumijevih ekonomskih reformi, zadržao je svoje ministarstvo za makroekonomiju i očekuje se da će imati središnju ulogu u reformi sustava pošta.

Ministar financija Sadakazu Tanigaki, trgovine Shoichi Nakagawa, glavni tajnik Vlade Hiroyuki Hosoda i unutarnjih poslova i komunikacija Taro Aso zadržali su svoje dužnosti.

Ministricu vanjskih poslova Yoriku Kawaguchi, koja nije članica parlamenta a bila je kritizirana zbog nedostatka autoriteta, zamijenio je Nobutaka Machimura (59), bivši ministar obrazovanja blizak premijeru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Relativno nepoznati političar Yoshinori Ohno (68) preuzet će ministarstvo obrane.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi preuzet će Hidehisa Otsuji. Kazuo Kitagawa (51) preuzet će sektor transporta.

Analitičari smatraju da se, unatoč promjenama unutar vlade, njezina politika neće mijenjati.

"Nema promjena u ključnim financijskim i ekonomskim položajima, tako da neće biti utjecaja na tržište. Neće biti promjene politike", ocijenio je analitičar Tohru Sasaki.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara