Japanska pomoć Kninu i Vrlici

JAPANSKI veleposlanik u Hrvatskoj Shojiro Imanishi, u ime japanske vlade, danas je u Kninu i Vrlici potpisao dva darovna ugovora, ukupne vrijednosti od oko 28 tisuća eura, koji će pomoći u opremanju tamošnjih zdravstvenih ustanova.

Japanski veleposlanik Imanishi u kninskom Gradskom poglavarstvu potpisao je ugovor s ravnateljem kninskog Doma zdravlja dr. Milom Klepom o darovnom ugovoru u iznosu od 173.000 kuna (23.300 eura), a novac će se iskoristiti za opremanje te zdravstvene ustanove.

Dr. Mile Klepo rekao je da će se, zahvaljujući toj donaciji, kupiti četiri mobilna EKG-aparata, te medicinska oprema za rad ambulante Hitne medicinske pomoći i oprema za rad Patronažne službe, što će omogućiti daleko kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu za 24.000 stanovnika cijeloga kninskog područja.

Zgrada kninskog Doma zdravlja, čiju je obnovu Ministarstvo počelo 2001., uz pomoć Razvojne banke Vijeća Europe, u završnoj je fazi obnove. U obnovu objekta i pratećih sadržaja, te opremanje ambulanti utrošit će se oko 14 milijuna kuna. Useljenje je u lipnju ove godine, do kada će se nabaviti i oprema iz te donacije japanske vlade. Danas u kninskom Domu zdravlja djeluje 15 liječničkih i stomatoloških ekipa, i to je jedan od rijetkih domova zdravlja u Hrvatskoj gdje nije obavljena privatizacija jer se prostorije još obnavljaju, rekao je dr. Klepo. Istaknuo je da je na zdravstvenu zaštitu stanovnika kninskog područja, za obnovu ambulanti u Plavnom, Strmici, Đevrskama, te Mokrom Polju, zahvaljujući brojnim stranim donacijama, potrošeno više od milijun i 500 tisuća kuna. Predstoji još završetak radova na ambulanti u Kijevu, koja će biti gotova sredinom ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstvena stanica u Vrlici, koja djeluje u sklopu sinjskog Doma zdravlja, također je danas dobila je vrijednu donaciju japanske vlade. Veleposlnik Imanishi u Vrlici je potpisao darovni ugovor s voditeljicom zdravstvene stanice dr. Senkom Pavić, kojim japanska vlada osigurava 24.324 eura za nabavu sanitetskog vozila.

´Donacija je dio našeg programa pomoći nevladinim udrugama, osnovnim i srednjim školama, te javnim ustanovama radi zadovoljavanja najnužnijih potreba u obnovi i razvoju, a meni je posebno zadovoljstvo što mogu ovu donaciju uručiti gradu Vrlici´, kazao je veleposlanik Imanishi u Vrlici.

Na daru su zahvalili dr. Pavić i vrlički gradonačelnik Niko Rebić koji je uručio japanskom veleposlaniku prigodne darove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara