JAPANSKA VIOLINISTICA POBIJEDILA NA PRVOM NATJECANJU "MONTE CARLO VIOLIN MASTERS"

Na prvom natjecanju pod nazivom "Monte Carlo violin masters", s nagradom od 30.000 eura koja je dar monegaškog princa Rainiera, pobijedila je u subotu navečer japanska violinistica Mayuko Kamio koja je ovih dana proslavila 18. rođendan.

Ta se izvanredna violinistica nametnula u završnici u kojoj se nadmetala s 34-godišnjim Rusom Pavelom Bermanom, izvedbom 24. Paganinijeva "Capriccia" i Sibeliusovim koncertom za violinu uz pratnju filharmonije iz Monte Carla.

Ovo je natjecanje utemeljila zaklada "World music masters", koju je osnovao Jean-Marie Fournier, direktor pariške Salle Gaveau. Projekt je pokrenut 1989. u Operi iz Nice, a potom je 1992. prenesen u Monegašku kneževinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj će se kulturni događaj izmjenjivati s već postojećim dvama natjecanjima, "Monte Carlo voice masters" (pjevački nastupi, sljedeći put održava se 2005.) i "Monte Carlo piano masters" (u 2006.).

Ovogodišnja dobitnica nagrade Japanka Mayuko Kamio, koja je 12. lipnja napunila 18 godina, 1998. je osvojila treće mjesto na međunarodnom natjecanju Jehudi Menuhin.

(Hina) xvrad ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara