Japanski vojnici nastavljaju operacije u Iraku

JAPANSKE postrojbe nastavit će operacije u južnom Iraku nakon što su vojni dužnosnici zaključili da sigurnosni uvjeti to dopuštaju, objavila je u utorak novinska agencija Kyodo pozivajući se na izvor u japanskim neborbenim postrojbama (SDF).

Vijest je stigla kad je japanska vlada objavila kako nema novih podataka o sudbini trojice japanskih civila koji su zatočeni kao taoci u Iraku.

"Ne možemo potvrditi (da su živi)", rekao je vladin glasnogovornik Yasuo Fukuda na konferenciji za novinare u utorak ujutro.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojicu japanskih državljanina prošloga je tjedna kidnapirala militantna skupina u Iraku pod prijetnjom smrti ako Japan ne pristane povući svoje neborbene snage iz Iraka.

Prema agenciji Kyodo, oko 530 pripadnika neborbenih pješačkih postrojbi raspoređenih u Samawi u južnom Iraku, ima zadaću nadgledati obnovu škola i koordinirati humanitarnu pomoć i pomoć u obnovi zemlje preko ureda privremene koalicijske vlasti.

Japanski ministar obrane Shigeru Ishiba nagovijestio je da planira posjetiti japanske vojnike u južnom Iraku, prenosi agencija Kyodo u utorak navodeći vladine izvore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara