Jarun još uvijek dobar za kupanje?

"JARUNSKO jezero sasvim je prihvatljivo za kupanje", izjavio je danas za Index zamjenik pomoćnika tehničkog direktora Zagrebačkog holdinga Josip Sever.

Naime, tragom neslužbenih informacija vezanih uz povećanje zagađenja jezera koje smo nedavno saznali od izvora koji je želio ostati anoniman, probali smo doći do konkretnih podataka nadležnih službi.

Većina djelatnika SRC-a Jarun je na godišnjem odmoru, uključujući upravitelja Jaruna, Mladena Andrijaševića, te zamjenika direktora SRC-a Jarun, Roberta Pavičića. Nakon par poziva, ipak smo uspjeli doći do mjerodavne osobe koja nam je dala izjavu vezanu uz ovaj problem.

"Radi se o polustručnim informacijama. Čistoća vode dijeli se u pet skupina, s tim da samo bazeni pripadaju prvoj skupini. Analiza vode obavljena je na jarunskom jezeru, a rezultati su zadovoljavajući", izjavio je Sever, dodavši kako voda kod otoka Trešnjevka spada u drugu, a zapadni dio jezera u treću skupinu čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko bi kvaliteta vode prešla u četvrtu, ili petu skupinu, javnost bi odmah bila obaviještena, a kupači upozoreni da se kupaju na vlastitu odgovornost", kazao je Sever, objasnivši kako su ovakvi rezultati normalni s obzirom na "hidrološku situaciju koja je loša".

"Dugotrajne suše, opadanje razine vode u jezeru za metar i pol, trulež, trave, lopoči.. Sve to se odražava na kvalitetu vode", kazao je Josip Sever, zaključivši kako "voda nije idealno čista, ali je za kupanje OK".

"Zavod za javno zdravstvo redovito kontrolira vodu, dođite u moj ured i podatke provjerite i sami", kazao je Sever.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara