jasenovac: vodostaj save u opadanju

Nakon što je proteklih dana kod Jasenovca voda u Savi dosegnula 813 centimetra, zbog čega su uvedene redovne mjere obrane od poplave, tijekom prošle noći voda je stagnirala i prije podne danas je izmjeren vodostaj 807 centimetara. Svakoga sata razina vode u Savi je sve niža, a kao i u Uni koja kod Jasenovca utječe u Savu. "Stoga smatramo da do uvođenja izvanredovnih mjera obrane od poplave na jasenovačkom području neće doći", rekao je Ivan Hećimović, voditelj Vodnogospodarstvene ispostave "Subocka Strug" iz Novske.

"Do nagloga porasta vode došlo je zbog otapanja snijega i velikih padalina, pojava koje se istodobno rijetko događaju", rekao je Hećimović.

Također je rekao kako u posljednjih nekoliko sati u jasenovačkoj Posavini rastu zaobalne vode, te vode rijeke Strug, gdje je razina u posljednja 24 sata porasla 61 centimetar, s tendencijom daljnjeg rasta. Ako zaobalne vode nastave rasti, u jasenovačkoji Posavini uključit će crpke Lončaricu i Koštuaricu čiji bi kapaciteti trebali biti dostatni da spriječe poplavu većih zemljišnih površina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklih dana vrećama s pijesnom na tri lokacije - kod Košutarice, Jasenovca i Krapja, dodatno su osigurani savski nasipi, a za iznenadne intervencije osim ljudstva spremna je i tehnika Hrvatskih voda.

(Hina) xzsev yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara