Javni natječaj za nagradu grada Zagreba bit će raspisan 1. ožujka

JAVNI natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba ove godine bit će raspisan 1. ožujka, a prijedlozi će se Odboru za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine moći podnositi 15 dana, zaključno do 16. ožujka.

Javni natječaj bit će objavljen u subotu u Večernjem listu i Jutarnjem listu, zaključeno je danas na sjednici Odbora za javna priznanja.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i drugih područja društvenog života Zagreba.

Prijedlog za dodjelu nagrade mogu podnijeti građani, udruge građana, gradski zastupnici, javna tijela Gradske skupštine, gradonačelnik, Gradsko poglavarstvo, gradska upravna tijela, tijela mjesne samouprave, državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice i druge osobe.

Član Odbora za javna priznanja Tihomir Milovac na sjednici je upozorio da je rok od 15 dana za podnošenje prijava prekratak, pogotovo za udruge koje trebaju proći određenu proceduru kod predlaganja kandidata.

Drugi član Odbora Šandor Dembitz ga je uspio uvjeriti da je 15 dana primjeren rok, što, rekao je, pokazuje i dosadašnje iskustvo i velik broj nominiranih kandidata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara