Javnost: Žužule, odlazi!

Javnost: Žužule, odlazi!

DOK SE u Saboru lome koplja oko toga hoće li oporba prikupiti dovoljno glasova za smjenu ministra Miomira Žužula, hrvatska je javnost prilično jedinstvena u mišljenju da Žužul, nakon što ga se povezalo s najmanje tri afere, treba otići.

Mišljenje javnosti može se iščitati iz odgovora na pitanja iz ankete koju je provela agencija Puls na nacionalno reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika starijih od 18 godina.

Čak 70 posto građana smatra da je ministar Žužul u sukobu interesa, dok 66 posto građana drži bi Žužul trebao podnijeti ostavku. Samo 10 posto građana misli da Žužul nije u sukobu interesa, a 19 posto građana smatra da Žužul ne bi trebao podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je i podatak da čak 44 posto glasača HDZ-a misli da Žužul mora dati ostavku, dok se među oporbenim strankama taj udio prelazi 70 posto. Samo 37 posto glasača HDZ-a smatra da Žužul ne bi trebao podnijeti ostavku.

Najviše neodlučnih po pitanju Žužulove ostavke nalazi se u redovima HDZ-ovih glasača, nemalih 21 posto.

Za kraj napomenimo podatak da 39 posto anketiranih ispitanika misli da je sadašnja razina korupcije viša nego za vrijeme prijašnje vlasti, dok 37 posto građana smatra da je razina korupcije jednaka onoj za vrijeme bivše vlasti. Samo 11 posto ispitanika misli da je trenutna razina korupcije manja nego za vrijeme prijašnje vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara